Haber

İzmit Körfezi’nde Açık Yüzme Yarışında Heyecanlı Dakikalar Yaşandı

İzmit Körfezi’nin iki yakasını buluşturan açık yüzme yarışında heyecanlı anlar yaşandı. 600 sporcunun 2 bin 650 metre yüzdüğü yarışta ilk madalyayı 16 yaşındaki Muhammet Yavuz Selim Oğuz kazandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Derince Belediyesi’nin katılımıyla ‘Körfez’in İki Yakası Buluşuyor’ Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları gerçekleştirildi. 600 sporcunun katıldığı yarış, Derince sahilinden başladı. Koşarak denize atlayan sporcular 2 bin 650 metre yol kat etti. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri hazır bulundu. Gölcük ilçesindeki Değirmendere Çınarlı Plajı’na ilk ulaşan kişi 16 yaşındaki Muhammet Yavuz Selim Oğuz oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yarışları yerinde izledi.

“Yarış, İzmit Körfezi’nin güzelliğini tüm Türkiye’ye gösterecek”

Önümüzdeki yıl yarışların uluslararası ölçekte düzenlenmesi için çalıştıklarını belirten Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Körfez’in iki yakası bir araya geliyor, bir anlamda ikinci yüzme yarışını yapıyoruz, birincisini de yapıyoruz. bir anlamda geçen yıl Gölcük’ten Derince’ye gidiyordu, bu yıl Derince’ye” Geçen yıla göre yüzde 50’lik bir katılım artışı var. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 600 sporcu İzmit Körfezi’nde yüzecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Derince Belediyesi iş birliğinde düzenlenen yarış, İzmit Körfezi’nde yapılıyor. Türkiye’nin güzelliklerini tüm Türkiye’ye gösterecek.

“Körfezimizin temiz ve yüzülebilir olduğunu gösteriyoruz”

Katılımdan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Bölgemizde gerçekleştirilen etkinliğin güzelliğini hepimiz yaşıyoruz. Koyumuzun temiz ve yüzülebilir olduğunu gösteriyoruz. Biz sadece yüzme imkanı sunan bir belediye değiliz. aynı zamanda 24 şubede yılda 18 bin öğrenciye spor faaliyetleri veriyor. Amacımız gençleri sokaktan kurtarmak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini sağlamak” dedi.

“11 farklı ilden 600 civarında sporcu katılıyor”

Yarışların geleneksel hale geldiğini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu yıl 11 farklı ilden 600 civarında sporcu var. Geçen yıla göre yüzde 50 civarında bir katılım artışı var. Körfez’in zamanla her türlü su sporlarının merkezi haline geldiği vizyonu ile günümüzde açık deniz yüzme yarışları yapılmaktadır.Farklı illerden katılımcı olması ve katılımcı sayısının artması çok sevindiricidir. Geniş katılımlı açık deniz yüzme yarışı gerçekten ilerleme kaydedecek.Umarım uluslararası ölçekte yapılır.23 arıtma tesisimiz evsel atık suyun bir damlasını bile arıtmadan gece gündüz çalışıyor.Körfez’e salmıyoruz. geçmeden önce. Bizim gibi yapan çok az belediye var” dedi.

“Akıntıya karşı yüzmeyi biliyordum”

Yarışmayı birinci bitiren 16 yaşındaki Muhammet Yavuz Selim Oğuz, “İstanbul’dan geliyorum, bu yarışa ilk kez Kocaeli’den katılıyorum. Çok güzel bir duyguydu. Çok eğlenceliydi. Daha önce Kocaeli’de hiç yüzmedim ama Alanya ve Muğla’da 7.5-5 kilometre yüzdüm.Tecrübem oldu akıntıya karşı yüzmeyi biliyordum.Denizlerde yüzmeye alışkınım.Bırakma noktasına geldim, ama durmadım, yorgunluk geçince vücut açılıyor. O yorgunluk artık üzerinize gelmiyor. Hiç vazgeçmedim, tüm hızımla devam ettim” dedi. – KOCAELİ

alucrahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu