Ekonomi

Hayvan Pazarı ve Ot Borsası Sivas’a Getirildi

Sivas’ın tarım ve hayvancılık potansiyelini artırmak amacıyla Sivas Belediyesi öncülüğünde çeşitli kurumların desteğiyle Kovalı’da kurulan Sivas Hayvan Hali ve Omlet Borsası, Sivas Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne devredildi.

İşlevi ve kapasitesi ile hayvancılığa değerli katkılar sağlayacak olan Hayvan Hali ve Ovası, başta damızlık düve yetiştiriciliği alanında öncü olacaktır. Süt Toplama Merkezi ve Tarımsal Eğitim Parkuru’nun da yer aldığı proje, çiftçilere yeni fırsatlar sunacak.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım ve Sivas Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çönger arasında imzalanan protokolle Sivas Hayvan Hali ve Omlet Borsası, Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne devredildi.

Sivas Belediyesi, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Ticaret Borsası başta olmak üzere birçok kurumun desteğiyle üretimi tamamlanan Hayvan Hali ve Hali, tarıma büyük katkı sağlayacak. ve bölgenin hayvancılığı.

Önder Satınalma, 83 bin 426 metrekarelik alanda hayvancılık faaliyetlerinin yürütüleceğini belirterek, “Öncelikle bölgede damızlık düvecilik yapılacak. Diğer 75 bin 431 metrekarede ise Süt Toplama Merkezi ile Yem Bitkileri Yetiştirme ve Tarımsal Eğitim Parkuru kurulacak.” sözünü kullandı.

 

“CAN HAYVAN PAZARI VE OT TAKASI AMACA UYGUN KULLANILACAKTIR”

Bilgin, “Kovalı’da İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan ve daha önce işletmesi için Belediyemize devredilen Hayvan Hali ve Hali’nin Sivas Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne etap protokolünü imzalama noktasına geldik. Bugün itibariyle tesisi sendikamıza devrettik. Peki mekanımızı nasıl değerlendirebiliriz? Öncelikle mevcut tesisimizi damızlık düve yetiştirme merkezi olarak kullanacağız. Tarım ve Hayvancılık ili olan Sivas’ta damızlık düve ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak. Projenin amacı Sivas’ımızın tarım ve hayvancılığına katkı sağlamaktı. Projenin amacına uygun olarak kullanılabilmesi için derneğimize devretmesine karar verdik. Şehrimize hayırlı olsun. Yine Süt Toplama Merkezi ve hayvancılığa hizmet edecek tesislerin üretimi için o bölgede Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan aldığımız parselleri birliğimize devrediyoruz. Sivas Belediyesi, İl Özel İdaresi ve diğer paydaşlarımızla birlikte ilimizi bir tarım ve hayvancılık kenti haline getirmek adına çok değerli projelere imza attık. Bu proje de onlardan biriydi. Daha önce canlı hayvan hali olarak yapılan bu tesis, hedefine uygun olarak hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla damızlık düve yetiştirme merkezi olarak bölgeye hizmet verecektir. Şehrimize hayırlı olsun. Sivas Sığır Yetiştiricileri Derneği’nin bugüne kadar üreticilerimizin isteklerine uygun bir biçimde tarlada destek olacak projeler yürüttüğüne inanıyorum. Her zaman söylediğimiz gibi klasik belediyecilik anlayışının dışında şehrimize katkı sağlayacak her projenin yanında olacağımızı söyledik ve şehrimize kazandırılan bu projenin kullanım hakkını bugün itibariyle devrettik. , amacına uygun bir biçimde kullanılmak üzere birliğe. Mülkiyeti belediyemizde kalacaktır. Birliğimize, üreticilerimize, şehrimizin tarım ve hayvancılığına hayırlı olsun.” dedi.

Sivas Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Çönger, “İmzalanan protokol ile ilimiz tarım ve hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum. Bu nedenle liderimiz Hilmi Bilgin’e teşekkür etmek istiyorum. Hayvan Pazarı olarak kullanılmak üzere yapılan alanı düve yetiştirme merkezine dönüştüreceğiz. Bunun da ilimiz hayvancılığına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Süt toplama merkezi ve yem bitkileri yetiştiriciliği ile diğer alanlarımızda da tarımsal eğitim parkuru kurmayı hedefliyoruz. Burada da çiftçilerimize eğitimler vererek Sivas tarım ve hayvancılığının gelişmesine destek olmak istiyoruz. Bizlere katkılarından dolayı Önderliğimize tekrar teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi. sözlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

altinozu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu