Ekonomi

Arap Ekonomik Birliği Sudan’a yatırım çağrısında bulundu

Arap Ekonomik Birliği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Büyükelçi Muhammedi Ahmadi el-Ni, ekonomik, sosyal krizler ve iklim değişikliği döneminde Arap gıda güvenliğini sağlamak için özel şubeyi Sudan’a yatırım yapmaya davet etti.

Arap Ekonomik Birliği Konseyi 114. Dönem Toplantısı, Sudan’ın başkenti Hartum’daki Dostluk Kongre ve Toplantı Salonu’nda başladı.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Abdulfettah el-Burhan’ın himayelerinde “Sürdürülebilir Arap Gıda Güvenliği için Daha Yakın İşbirliğine Doğru” sloganıyla düzenlenen toplantıya üye ülkelerin bakanları ve büyükelçileri ile çok sayıda ekonomist katıldı.

Büyükelçi Ni, Sudan’ın verimli toprakları, su kaynakları ve beşeri sermayesi ile Arap gıda güvenliğini sağlamak için uygun bir yer olduğunu ifade ederek, özel sektörü Sudan’a yatırım yapmaya çağırdı.

Sudan Ekonomi ve Maliye Bakanı Jibril İbrahim, toplantının Kovid-19 salgını, gıda tedarik zincirindeki aksamalar, işsizliğin artması ve büyümedeki yavaşlama nedeniyle istisnai ekonomik kurallar çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, ortak çabayla olduğunu söyledi. ve dayanışma ile mevcut yüklerin etkileri azaltılabilir ve bu sorunların üstesinden gelinebilir.

Ülkesinin yatırımcılara her türlü desteği vermeye ve onları karlı yatırımlara dönüştürmeye hazır olduğunu kaydeden İbrahim, yönetim kurulu üyelerine ve Arap ülkelerine Sudan’da yatırım yapmaya, tarım, hayvancılık, elektrik ve altyapı.

Libya’nın kurula katılımını memnuniyetle karşılayan İbrahim, kurulun diğer Arap ülkelerinin de katılımıyla genişletilmesi önerisini getirdi.

Arap Ekonomik Birliği Yönetim Kurulu oturumları Perşembe günü sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu